Wolkom op Lezen voor de lijst Fries

Gepost op donderdag 8 mei 2014 door: Coen Peppelenbos

Friese boeken

Sinds vandaag bestaat er ook een afdeling Fries op Lezen voor de lijst. De lijst is met meer dan 30 titels uitgebreid (en daaraan zullen nog titels worden toegevoegd). Meer dan een jaar zijn docenten Fries achter de schermen bezig geweest om vandaag een vliegende start te maken. Bij veel boeken (aangemerkt met een *) zijn al opdrachten geformuleerd en is een literair-didactische analyse beschikbaar.

Op de lijst staan enkele boeken die tot de canon van de Friese literatuur behoren én eigentijdse boeken die hun plek nog moeten veroveren. Er is een zorgvuldige afweging gemaakt van boeken op verschillend niveau, waarbij de nadruk is gelegd op de eerste vier niveaus.

Het hele project stond onder leiding van de lerarenopleiding Fries van de NHL hogeschool en Tresoar. Van tien romans die niet meer leverbaar zijn zullen herdrukken komen (in POD, printing on demand) en ze zullen ook online beschikbaar komen op DBNL.

De toevoeging van Fries is een van de vele veranderingen op de website. Binnen niet al te lange tijd zullen de verschillende talen hun eigen 'portal' krijgen. Dat betekent in het geval van Fries dat ook de achtergrondinformatie in het Fries beschikbaar komt. Op Sirkwy staat op dit moment al enige uitleg over de site in het Fries.

Op dit moment volgen zo'n 90 leerlingen het vak Fries in de bovenbouw. Deze site biedt hen vanaf vandaag veel ondersteuning bij hun literaire ontwikkeling.blog reacties powered by Disqus

Meer publicaties van deze auteur