Nieuws: Nominaties Jonge Jury bekend

Gepost op woensdag 18 maart 2015 door: Marlies Schouwstra

En de nominaties voor de Prijs van de Jonge Jury zijn... De boogschutter van Hirado (Rob Ruggenberg), Promille (Helen Vreeswijk) en Honderd uur nacht (Anna Woltz). Van Mel Wallis de Vries zijn dit jaar maar liefst twee titels genomineerd: Wreed en Shock.
Op de Dag van de Jonge Jury (woensdag 15 april) wordt de winnaar bekend gemaakt. 

Voor Anna Woltz en Helen Vreeswijk zou het de eerste keer zijn dat ze de Prijs voor de Jonge Jury winnen. Mel Wallis de Vries won de Prijs al twee keer eerder: in 2012 voor Vals en in 2014 voor Klem. Geen wonder, want haar boeken zijn razend spannend. Rob Ruggenberg won de Prijs voor de Jonge Jury in 2013 voor IJsbarbaar. Hij schrijft vooral boeken over geschiedenis, en dan zo dat je alles precies voor je ziet.

Voor het eerst kon je dit jaar stemmen op alle boeken die in 2013 en 2014 zijn uitgekomen. Vroeger kon je alleen stemmen op één van de twintig kerntitels. De organisatoren hebben wel 25 leestips gegeven, boeken die deskundigen speciaal de moeite waard vonden. Opvallend is dat de boeken van Mel Wallis de Vries daar ontbreken. 

Het record gewonnen Prijzen van de Jonge Jury is in handen van Francine Oomen, die de prijs maar liefst vijf keer heeft gekregen voor boeken uit de serie Hoe overleef ik... Carry Slee heeft de prijs vier keer gewonnen. Het ziet ernaar uit dat Mel Wallis de Vries de komende jaren een serieuze concurrent gaat worden!blog reacties powered by Disqus