Zes nieuwe titels toegevoegd aan de lijst voor 12 t/m 15 jaar

Gepost op maandag 5 januari 2015 door: Marlies Schouwstra

Wist je dat er jaarlijks bijna 300 nieuwe jeugdboeken verschijnen? Het is natuurlijk onmogelijk om die allemaal op deze website te zetten, maar we hebben een aantal van deze nieuwe boeken toegevoegd. Op deze (en nog veel meer!) titels je tot 1 maart 2015 stemmen voor de Prijs van de Jonge Jury.

Hugo's geniale wereldWonderTest.Iedereen krijgt klappenHonderd uur nachtSpoorloos

Titels die nieuw zijn op deze website zijn:

Hugo's geniale wereld (instapniveau) van Sabine Zett
Hugo zit in de brugklas en is van plan een grote ster te worden. Zijn plannen om zijn doel te bereiken pakken alleen niet altijd goed uit. Voor fans van Het leven van een loser en Het dagboek van een muts.

Wonder (N2) van R.J. Palacio.
Het verhaal gaat over een tienjarig jongetje met een ernstige gezichtafwijking dat voor het eerst naar school gaat. Daar wordt hij aangegaapt en gepest. Sommige leerlingen vinden dit boek nóg mooier dan Een weeffout in onze sterren.

Test. (N2) van Mirjam Mous
Net zo geheimzinnig en spannend als Boy 7 van dezelfde schrijver. En als je Boy 7 nog niet hebt gelezen, moet je dat zeker nog doen!

Iedereen krijgt klappen  (N2) van Khalid Boudou
Taha, 17 jaar, wil boksen, maar dat kan hij niet meer kan omdat hij door een ongeluk zijn rechterhand is kwijtgeraakt. Hij raakt verzeild in een drugsoorlog en bedenkt een verrassende oplossing voor zijn problemen. Als je Pizza Maffia van dezelfde schrijver een leuk boek vond, moet je Iedereen krijgt klappen zeker lezen!

Honderd uur nacht (N2) van Anna Woltz
Emilia ontdekt iets vreselijks over haar vader en besluit in haar eentje naar New York te vertrekken. Ze is nog maar net aangekomen, of de verwoestende orkaan Sandy raast op de stad af. 

Spoorloos (N2) van Salla Simukka
Emmi loopt weg van huis, omdat ze door niemand gezien wordt. Ze verschuilt zich en valt in slaap. Als ze wakker wordt, zijn alle mensen verdwenen. En wat doe je dan? Een aanrader als je houdt van verhalen die zich in de toekomst afspelen.blog reacties powered by Disqus