Prijs Jonge Jury 2017 voor Mel Wallis de Vries

Gepost op woensdag 7 juni 2017 door: Bea Ros

Dat de jeugdthrillers van Mel Wallis de Vries in de smaak vallen bij haar lezers, is vandaag tijdens de Dag van de Jonge Jury andermaal gebleken. Ze won voor de vierde keer op rij de prijs van de Jonge Jury: in 2014 voor Klem, in 2015 voor Wreed, in 2016 voor Shock en nu dit jaar voor Schuld. In totaal viel ze vijf keer in de prijzen bij de Jonge Jury, voor de eerste keer in 2012, met Vals.

Schuld gaat over een school waar in korte tijd drie jonge meiden zelfmoord plegen. Toeval? Als Tess een briefje krijgt met het bericht dat zij de volgende is, weet ze wel beter. Het is de vijfde keer dat Mel de prijs wint, de eerste keer was in 2012. Daarmee is ze, na Carry Slee en Francine Oomen, de derde schrijfster die vijf keer de Prijs van de Jonge Jury in de wacht heeft gesleept.

De Jonge Jury Debuutprijs ging dit jaar naar Paradise Now. Deze jongerenroman van Anouk Saleming gaat over Elif die uitgehuwelijkt wordt. Ze voelt daar niets voor en vlucht op de scooter van haar broer. Dat loopt gierend uit de hand.blog reacties powered by Disqus

Meer publicaties van deze auteur