Lezen voor de Lijst

Duits

 | niveau 2 | Novemberschnee

Novemberschnee

Novemberschnee

Banscherus, Jürgen
Niveau
Niveau 2
Jaar uitgave
2002
Uitgeverij
Arena Verlag
Plaats
Würzburg
Aantal pagina's
137
Genre
  • Krimi
Tags
Taalniveau
B1
Lenen bij de bibliotheek

Fysiek boek bij Jeugdbibliotheek (voor bibliotheekleden)

Inhoud

Drei Freunde - Lina, Tom und Jurij - wollen nach Australien. Sie planen einen Banküberfall, um Geld für den Flug zu haben...

Leesaanwijzingen

Lina erzählt die Geschichte. Dit is een van de Bankräuber. Welchen Effekt hat das für die Darstellung der Handlung?

Waardering

 "Het begon een beetje saai maar toch werd het steeds spannender en aanbevolen heb ik het gewoon uitgelezen en ik vond het een zeer spannend en leuk boek. Het was makkelijk te lezen dus geen tijdelijke zinsconstructies. Het ging lekker vlot en voordat ik het wist had Als we weer een boek voor Duits moeten lezen dan hoop ik dat van dezelfde schrijver is. Vooral omdat Novemberschnee zelfs beter is dan veel Nederlandse boeken "
Anon. (Gymnasium Camphusianum Gorinchem, 10. Klasse)

"Ik vond het niet zo'n leuk boekje. Ik heb me voortdurend zitten ergeren aan het gedrag van Lina. Dit is ook niet mijn type boek. Dus daar kan het ook aan liggen. Qua niveau was het goed te doen."
Mirte H. (Gymnasium Camphusianum Gorinchem, 10. Klasse)
 
"Ik vond het boek niet echt leuk, het is een beetje kinderachtig geschreven, en het ik vind de hoofdpersoon niet echt intelligent, waardoor ik haar eigenlijk niet mag. Ik heb het boek niet helemaal gelezen, omdat ik er niet doorheen kwam. En dat had niet met de moeilijkheid te maken van het boek, maar met de saaiheid."
Jedidjah V. (Gymnasium Camphusianum Gorinchem, 10. Klasse)

Aanbevolen

Opdrachten


Docenteninformatie